Ellen Verbiest is architect, stedenbouwkundig onderzoeker en printmaker, ze navigeert door complexe ruimtelijke concepten met verbindende illustraties en cartografie. Haar werk draagt bij aan diverse participatieprocessen op maat. Door middel van workshops, web, print en tentoonstellingen brengt Ellen haar visualisaties tot leven. Ze heeft samengewerkt met onder andere Departement Omgeving, Stadsatelier Oostende, LABO RUIMTE, Team Vlaams Bouwmeester, de provincie West-Vlaanderen en wooncoöperaties.

Ellen was mede-initiatiefnemer van We Kopen Samen den Oudaan, een collectief van geëngageerde architecten en stedenbouwkundigen om de iconische Oudaan te kopen en te ontwikkelen. Ze is ook actief betrokken bij Onder Stroom, een creatieve broedplaats die vanuit haar eigen positie onderzoek doet naar leegstandsbeheer en tijdelijke invullingen voor kunst en cultuur.

Momenteel werkt Ellen binnen het Regenerating Flemish Industry Parks (REFLIP) onderzoeksproject aan de KU Leuven aan een doctoraatsonderzoek over de rol van visualisaties en cartografie in circulaire transitieprocessen. Dit onderzoek loopt van 2020 tot 2024.

ellen@ellenverbiest.be
+32 473 77 79 27‬

Design en Development door Undefined