Ellen Verbiest is een architect, stedenbouwkundig onderzoeker en ontwerper, gespecialiseerd in het vertalen van complexe ruimtelijke concepten in verbeeldende en verbindende cartografie. Ellen deed een brede werkervaring op als sociaal-ruimtelijk onderzoeker bij onderzoeksbureau endeavour, als stedenbouwkundig ontwerper bij CLUSTER en als architect bij poot architectuur.

Sinds 2016 is Ellen gestart met freelance begeleidings-en onderzoeksopdrachten voor overheden, o.a. voor het Departement Omgeving (Kansen voor een veerkrachtige Kleine Nete vallei), ondersteuning, cartografisch basispakket en grafische uitwerking van diverse lopende trajecten voor het Stadsatelier van Oostende en recent een cartografische verkenning van de Antwerpse stadsregio voor LABO RUIMTE. Haar werkervaring omvat procesbegeleiding, ontwerpend onderzoek en illustraties.

Naast haar vaste opdrachten doet Ellen ook proactief verbeeldend ruimtelijk onderzoek. Zo was ze lid van We Kopen Samen den Oudaan, een initiatief van geëngageerde architecten en stedenbouwkundigen om de iconische Oudaan te kopen en ontwikkelen. Vandaag maakt Ellen deel uit van het collectief Onder Stroom, een creatieve broedplaats dat vanuit de eigen positie onderzoek doet naar leegstandsbeheer en tijdelijke invullingen voor kunst en cultuur.

ellen@ellenverbiest.be
+32 473 77 79 27‬

Design en Development door Undefined